Criza de la Dinamo, in cateva randuri

Dinamo se afla intr-o situatie din care nu pare ca ar putea avea o cale de scapare. De la Cristi Borcea pana in prezent, a avut un management dezastruos, care a adus al doilea cel mai titrat club din tara in situatia in care se afla in prezent. Ionut Negoita a reusit sa stearga cu buretele milioane de euro datorie si sa iasa din insolventa, ba chiar echipa s-a calificat in Europa League unde a intalnit Athletic Bilbao. Asta era in 2017, atunci cand lucrurile pareau sa se indrepte intr-o directie mai buna pentru cainii rosii. Ce a urmat a fost doar inca o perioada de mediocritate, un fel de inceput al sfarsitului. Dinamo are 5 ani de cand a iesit din insolventa, insa in acesti 5 ani s-ar fi acumulat datorii de peste 3 milioane de euro. Intr-un fel, situatia imi aduce aminte, putin, de cea a altei echipe din Bucuresti, Rapid, care in momentul de fata este in Liga a 2-a chinuindu-se de 2 ani de zile sa promoveze, fara succes. Este aproape acelasi scenariu.

Imi aduc aminte atunci cand Valerii Moraru a venit la Rapid, acesta era prezentat ca un salvator al formatiei din Giulesti, ca actionar la Azuga Waters, ca unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri, ca ar putea pompa o gramada de bani in club pentru a-l aduce inapoi unde ii e locul. L-a adus la faliment. Asa si cu Pablo Cortacero, singura diferenta fiind faptul ca acesta este un actionar strain, care a promis ca va aduce un capital urias clubului, un buget ca in strainatate, au fost facute transferuri pe banda rulanta (adus un lot aproape in totalitate nou), a fost adus Contra ca antrenor, obiectivul fiind un loc in cupele europene. Doar ca totul a fost doar de forma. Cortacero nu a platit nimic din datoria imensa a clubului, nici din salariile jucatorilor si staff-ului tehnic, iar la Dinamo se aude din ce in ce mai des cuvantul “faliment”. Este pe buzele tuturor, in ciuda campaniei suporterilor de a salva clubul. 

“Sigur vor fi mai multe plecari pentru ca nimeni nu ramane sa munceasca gratis. Staff-ul meu a imprumutat cu bani ca sa-si plateasca viata de zi cu zi”, a declarat Contra in ceea ce priveste situatia de la Dinamo. Un club de Liga 1, una dintre cele mai titrate cluburi din Romania, ajuns in situatia de a nu-si plati angajatii. Intr-un club a carui situatie pare a fi o gaura neagra fara scapare, Dorin Serdean, presedintele lui Dinamo, inca mai incearca sa abureasca suporterii cu promisiuni, ca a fost convocat Consiliul de Administratie pe 27 noiembrie si ca ar urma mariri de capital de ordinul milioanelor de euro care ar urma sa genereze o stabilitate imensa pentru club. O vrajeala de ordinul ridicolului care sa ascunda faptul ca se bat sistematic cuie in sicriul lui Dinamo, pana in momentul in care Cortacero isi va asuma rolul de gropar intr-o maniera similara cu cea a lui Moraru acum cativa ani. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *