Dragusin si transferul la Crystal Palace

In ultimul timp, Radu Dragusin a intrat intr-un con de lumina in presa sportiva din Romania (si chiar in presa sportiva internationala, avand in vedere faptul ca cei de la goal.com l-au numit the Romanian Van Dijk). Asta pentru ca romanul, promovat de la academia de juniori a celor de la Juventus, a reusit sa faca saltul la prima echipa si a evoluat pana acum in 4 meciuri pentru campioana entitre a Italiei. A jucat cu Dinamo Kiev in Champions League, a jucat cu Genoa in Serie A si a mai evoluat doua meciuri in Cupa Italiei pentru Juve, contra celor de la Genoa si SPAL (de mentionat faptul ca doar in Cupa a fost integralist, in celelalte doua meicuri venind din postura de rezerva). Insa, viitorul acestuia la Juventus a devenit oarecum nesigur in ultimul timp. Se negocia la un moment dat o prelungire a contractului, Dragusin cerand o clauza prin care sa aiba garantia ca nu va fi imprumutat la o echipa din Serie B. Insa, avand in vedere situatia in care se afla campioana Italiei (prin faptul ca a fost eliminata de Porto in optimile Ligii Campionilor si este pe locul 3 in campionat la 10 puncte distanta de rivala Inter), discutiile intre Dragusin si club au ajuns la un stop momentan. Motiv pentru care s-ar fi bagat pe fir mai multe cluburi din Bundesliga si din Premier League pentru a incerca sa-i obtina semnatura lui Dragusin. 

Chiar cei de la The Sun au scris ca Crystal Palace, ocupanta locului 12 din Premier League, s-ar fi interesat de serviciile lui Dragusin si ca ar incerca sa-l aduca pe Selhurst Park incepand din vara. Insa Dragusin pare ca vrea sa isi incerce sansele de a prinde un loc de titular in echipa celor de la Juve, asa ca nu vrea inca sa plece desi in alte campionate i s-ar acorda infinit mai multe minute de joc decat la o formatie care are una dintre cele mai bune echipe (cel putin pe foaie) din Europa. “Fundasul central al lui Juventus, Radu Dragusin, a refuzat o oferta de la Crystal Palace. Jucatorul de 19 ani va semna un nou contract, pe cinci sezoane, după ce se va intoarce de la echipa nationala”, a scris jurnalistul Tom Kershaw, de la The Independent, in ceea ce priveste viitorul lui Dragusin si oferta venita de la Crystal Palace.

Orice ar fi, cel putin stim cu siguranta faptul ca Dragusin nu va ajunge sa joace in Romania, la FCSB, Craiova, CFR sau nici unul dintre aceste cluburi. Cel putin pentru moment. Va continua sa fie rezerva la Juventus pentru inca vreo cativa ani de zile, dupa care, inevitabil, va ajunge la o echipa mai slaba din Italia sau din alt campionat mare. S-ar putea sa ma insel, insa destinul altor jucatori romani ajunsi in campionate mai mari nu a fost unul atat de diferit. Nu mai suntem in era in care alde Hagi, Popescu, Raducioiu, Lupescu, Belodedici, Petrescu, Mutu, Chivu rupeau in strainatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *