Ianis Hagi si transferul la Sevilla

Presa sportiva romaneasca a devenit, in ultimul timp, concentrata obsesiv pe Ianis Hagi. Desigur, este fiul marelui Gica Hagi, si joaca la o echipa (oarecum) de top a Europei (una care a fost batuta cu 4-1 de Unirea Urziceni cu 2 ani inainte ca formatia din Ialomita sa se desfiinteze, si asta intr-un meci de Champions League, ca sa nu mai spun eliminata recent din Europa League de o formatie din Luxemburg mai mica ca Dudelange, [forza CFR] dar, ma rog). Ianis nu a evoluat in mod surprinzator fata de perioada in care juca in Liga 1 la Viitorul, a devenit doar bun pe assist-uri. Nu are ce ii trebuie pentru a se ridica la nivelul lui taica-su, tehnic si tactic vorbind. Ignorand prima sa aventura in strainatate, la Fiorentina, unde ce-i drept nici nu a primit cine stie ce sanse, perioada Genk a demonstrat acest lucru foarte bine. Un Genk care venea din postura de campioana a Belgiei si nu ajungea nicaieri, care nici macar nu s-a sinchisit sa-i dea cine stie ce sanse fiului lui Maradona din Carpati. Fotbalul din strainatate nu este Viitorul Constanta unde era tati antrenor si te punea in primul 11 indiferent daca jucai sau nu bine; oricata insemnatate ar avea numele de Hagi in Europa, asta nu inseamna automat ca esti luat la o echipa mare din strainatate pe post de titular cand tu nu joci nimic. Numele de Weah e unul chiar mai mare in Europa, iar Timothy, fiul actualului presedinte al Liberiei, nu a beneficiat de statut privilegiat la PSG, echipa la care tatal sau are statut de legenda (nu ca ar fi avut PSG jucatori cine stie ce mari pana sa vina investitorii din Qatar).

Bine, ce-i drept, Rangers e pe locul 1 in Scotia si este antrenata de Steven Gerrard, un jucator foarte apreciat pentru cariera sa la Liverpool, insa care inca face primii pasi in antrenorat. Si uite asa, pentru o dubla cu Braga si un gol in Premiership cu ocazia imprumutului din sezonul trecut, Ianis Hagi are ocazia sa-si treaca titlul de campion in Scotia in palmares. Un titlu care a apartinut in acest deceniu exclusiv celor de la Celtic. Intr-un sezon in care Ianis s-a chinuit intre locul de titular si banca de rezerva, cu tot cu cele 6 goluri si 11 assist-uri pe care le-a oferit gruparii de pe Ibrox. 

Poate ca Ianis si-a asigurat sustinerea fanilor lui Rangers, insa ovatiile presei sportive din Romania la adresa fiului Regelui sunt la fel de exagerate ca zvonurile conform carora acesta s-ar duce la Sevilla din vara. S-ar duce sa ce, sa stea pe banca, ca Rusescu dupa titlul FCSB-ului din 2013? Ca faptul ca ar veni din postura de campion al Scotiei ar schimba ceva, ar fi adus tot pentru banca de rezerve si probabil imprumutat. Insa cel mai probabil aceasta mutare despre care se vorbeste in presa nici nu va fi realizata, iar Ianis va ramane intre titular si rezerva pe Ibrox. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *