Sumudica ramane in Turcia: a semnat cu Rizespor

Se pare ca antrenorii romani s-au inghesuit la lupta pentru evitarea retrogradarii in Turcia. Dupa ce Dan Petrescu, demis de la CFR Cluj in noiembrie, a ales s-o preia pe Kayserispor, locul 18 in Super Lig, si Marius Sumudica a preluat o echipa tot din acea zona a clasamentului. Cu ironia de rigoare a faptului ca Sumudica ramane in Turcia in ciuda scandalului cu Gaziantep, dar si cu faptul ca antrenorul roman a condus, practic, formatia din vestul Turciei spre locul 4 in campionat in momentul in care a fost demis. Cu siguranta ca Sumudica ar putea sa realizeze din nou aceeasi performanta, dar, in timp. In orice caz, sansa de a antrena o echipa turca in cupele europene fiind ratata in urma scandalului cu baskanul lui Gaziantep, Sumudica s-a intors in Turcia pentru a o antrena, de data aceasta, pe Çaykur Rizespor, ocupanta locului 16 in Super Lig, cu care se va bate pentru evitarea retrogradarii. Iar programul lui Sumudica la Rizespor se anunta a fi unul suficient de incarcat in urmatoarea perioada. 

Astfel, primele doua meciuri ale lui Sumudica la Rizespor vor fi impotriva lui Istanbul Basaksehir, campioana entitre a Turciei (care insa ocupa acum locul 12 in campionat; meciul va avea loc la 23 ianuarie, ora 18:00) si cu Fenerbahce (31 ianuarie). La inceputul lunii martie va fi programata si partida dintre Kayserispor si Rizespor, care ii va avea protagonisti pe cei doi antrenori romani din Superliga turca: Dan Petrescu si Marius Sumudica, in runda cu numarul 28 din campionatul turcesc.

“Va fi destul de greu, suntem in subsolul clasamentului. Urmatoarele doua meciuri sunt cu Basaksehir și Fenerbahce. Nu pot sa aliniez cel mai bun 11, avand in vedere ca cinci jucatori au coronavirus. Sper sa se refaca cat mai curand, avem nevoie de transferuri. Dupa care, sper din tot sufletul ca Rize sa devină o forta in acest campionat, cum a fost si Gaziantep. Cu siguranta, la anul ne vom bate si vom termina in primele 10. Primul lucru e sa salvez echipa de la retrogradare. Nu mi-e usor, nu fac niciun antrenament pana la meciul cu Basaksehir. Vineri plec in Turcia”, a spus Sumudica in legatura cu noua sa echipa, intr-o interventie la emisiunea Liga Digi Sport. In orice caz, se vede faptul ca Sumudica are ambitia de a transforma cam orice echipa intr-una care sa se poata bate in cupele europene, dar se prea poate ca acest vis sa se fi incheiat odata cu plecarea lui de la Gaziantep. Vom vedea, in orice caz, lupta pentru evitarea retrogradarii cu Rizespor va fi una destul de complicata. La fel cum va fi si a lui Dan Petrescu cu Kayserispor, echipa care se afla intr-o situatie mult mai delicata ca noua formatie a lui Sumudica. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *