Diego Costa a plecat de la Atletico Madrid

Cu siguranta atunci cand vorbim despre istoria recenta a lui Atletico Madrid, Diego Costa este unul dintre cele mai mari nume care au contribuit la performantele recente ale gruparii Colchoneros in timpul mandatului lui Diego Simeone pe banca tehnica a gruparii. Internationalul spaniol, nascut in Brazilia, a ajuns la Atletico pe vremea cand avea doar 16 ani, in 2007. Acesta a ajuns la un total de 215 meciuri oficiale in cele doua etape petrecute la clubul madrilen, reusind 83 de goluri si 36 de assist-uri. Fara indoiala, atunci cand ne gandim la performanta pe care a realizat-o Atletico castigand campionatul Spaniei in 2014 si ajungand, in acelasi timp, in finala Ligii Campionilor (pe care a pierdut-o contra rivalei Real Madrid cu 4-1 dupa prelungiri), ne gandim la Diego Costa ca unul dintre cei care au facut acest lucru posibil. O performanta impresionanta avand in vedere faptul ca in Spania e o regula nescrisa conform carora titlul e castigat doar de Barcelona si de Real Madrid, in mare parte din timp. Au fost si exceptii de-a lungul timpului, insa acestea pot fi numarate pe degete, precum titlurile pe care Valencia l-a castigat in 2002 si 2003 (in perioada in care ajungea in finala Ligii Campionilor si era o forta in fotbalul spaniol).  

Desigur, de atunci, Costa a plecat la Chelsea, unde a devenit si acolo o figura suficient de importanta pentru fanii clubului. Suficient de importanta incat sa ajute Chelsea sa castige doua campionate in Premier League si sa fie aclamat de fanii gruparii londoneze ca “The Governor” (Guvernatorul). Insa ramane o figura mai marcanta pentru Atletico Madrid, in ciuda faptului ca nu a avut aceleasi prestatii ca inainte in urma intoarcerii de la Chelsea, si ca a fost mai mult pe banca de rezerve a colchonerilor dupa ce Antonio Conte l-a indepartat de pe Stamford Bridge. 

Diego Costa mai avea contract cu Atletico pana in iunie 2021, la sfarsitul acestui sezon, insa a cerut sa fie lasat sa plece mai repede, din motive familiale. Ceea ce este incert in privinta viitorului atacantului este masura in care urmeaza o intoarcere in campionatul Braziliei (sau cel putin in America de Sud), una in ligi precum China, MLS sau in Golf, sau retragerea. De la debutul sezonului in curs, Costa a avut cea mai slaba prestatie din ultimii ani, fiind tinut departe de gazon timp de doua luni de o accidentare, acesta a reusit sa marcheze de la revenirea in teren doar doua goluri pentru fosta campioana a Spaniei. Ultima sa aparitie in echipa pregatita de Simeone a avut loc la 22 decembrie, atunci cand a fost introdus in joc in minutul 87 al meciului cu Real Sociedad. Acum, atacantul in varsta de 32 de ani isi poate cauta o noua echipa in perioada de transfer din iarna, sau la finalul stagiunii actuale, in iunie. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *