Prima pentru tricolorii mici dupa calificarea la Euro 2021

La nivel de seniori, fotbalul romanesc nu putea arata mai haotic de atat, cu cluburi de prima divizie care sunt in pragul insolventei sau falimentului si cu o nationala mediocra, ce a ratat calificarea la Euro 2020 in fata Islandei in meciul de baraj. Poate acest lucru ar putea parea normal avand in vedere progresul inregistrat de tara nordica in ultimul timp, insa vorbim despre o Islanda care a fost eliminata de Ungaria cu doua goluri pe care vecinii nostri le-au marcat in ultimele minute pentru a intoarce scorul la 2-1. Despre fotbalul maghiar se spunea ca a ajuns mai rau decat al nostru, insa Ferencvaros, campioana tarii vecine, joaca in grupele UEFA Champions League, iar echipa lor nationala este calificata la Campionatul European; ca sa nu mai mentionez ca si nationala U21 a ungurilor va fi prezenta la Euro 2021. Insa, la capitolul juniori, mai exista o speranta pentru ca si nationala noastra a reusit calificarea la turneul final. Un lucru care ar fi fost si normal, avand in vedere faptul ca Romania a reusit sa ajunga pana in semi-finale la Euro 2019, unde a fost eliminata de Germania. In orice caz, nationala de tineret a reusit calificarea, pentru a doua oara consecutiv, la un turneu final U21, iar aceasta performanta nu va trece neobservata de Federatia Romana de Fotbal.

Cei de la FRF au decis sa suplimenteze banii oferiti de UEFA pentru calificarea Romaniei la Euro 2021. Una dintre singurele initiative care ar fi de laudat atunci cand vine vorba despre federatia condusa de Razvan Burleanu. 300.000 de euro este suma pe care fotbalistii si staff-ul tehnic al nationalei sub 21 de ani il vor imparti pentru aceasta calificare a Romaniei la turneul final. Bani care vor fi impartiti in functie de lista. Adrian Mutu, selectionerul Romaniei U21, este cel care a intocmit aceasta lista, in functie de minutele jucate de catre fiecare fotbalist. Astfel, primele sunt cuprinse intre 17.000 si 500 de euro, cea din urma urmand sa fie alocata jucatorilor care nu au prins absolut nici un minut in teren in campania de calificare a nationalei la Euro. Este un buget oarecum mai mare atunci cand vine vorba de prime, avand in vedere faptul ca, atunci cand Mirel Radoi era selectioner, sumele erau cuprinse intre 12.500 si 500 de euro. Bani pe care tricolorii mici ii merita avand in vedere performanta pe care au reusit-o, din nou.

Romania U21 isi va afla adversarii din grupa de la Euro in cursul zilei de joi, 10 decembrie, in urma tragerii la sorti de la Nyon. Euro 2021 ar urma sa se desfasoare intr-un format unic pentru o competitie internationala la acest nivel. Formatul ar urma sa aiba doua faze. Meciurile din faza grupelor sunt programate sa aiba loc in intervalul 24 – 31 martie, in timp ce fazele eliminatorii se vor desfasura abia dupa doua luni, in perioada 31 mai – 6 iunie. Evident, este un format care a fost impus de UEFA in urma pandemiei de coronavirus. Desi nu stim exact cat de feriti de virus vom fi la momentul la care va avea loc turneul final. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *