Situatia de la Dinamo, in continuare una incerta

Situatia de la Dinamo imi aminteste, intr-un fel, de cea de la Rapid inainte ca gruparea giulesteana sa intre in faliment. Desi nu sunt situatii asemanatoare, exista o asemanare, cel putin din punct de vedere al modului in care au reusit sa decada ambele grupari. Reamintesc faptul ca, in 2016, Valerii Moraru reusea performanta de a aduce Rapidul in faliment, club pe care l-a achizitionat de la George Copos cu un an in urma, si pe care l-a indatorat propriei companii, Azuga Waters. Asta pe langa datoriile pe care giulestenii le aveau deja fata de multi alti jucatori, datorii ce au cauzat, pana la urma, intrarea in faliment a clubului la finalul lui 2016, dupa ce falimentul initial a fost pronuntat in vara, insa decizia finala a fost amanata timp de mai bine de 6 luni de zile. Iar Dinamo, un club de la care finantatorul Ionut Negoita si-a luat mainile si care acum este tinut in viata doar de catre suporteri, risca sa ajunga cam in aceeasi situatie. In ciuda tuturor zvonurilor cum ca Dinamo ar fi vanduta la nu stiu ce grup de investitori de prin Spania sau Arabia Saudita, in cele din urma, nici una dintre aceste stiri nu se dovedesc a fi adevarate, iar clubul ajunge sa se scufunde mai rau in mocirla in care deja se afla. 

Moment in care, dupa cum spuneam, doar suporterii mai tin in viata clubul. Insa si acestia o fac cu greu. Din donatiile acestora nu s-au strans, pana in momentul de fata, decat destui bani pentru a achita salariile jucatorilor pe decembrie. Macar acum restantele salariale ale celor de la Dinamo fata de jucatori se intind doar pe parcursul anului in curs. Si toata lumea se intreaba de unde o sa se faca rost de bani pentru a achita si celelalte restante salariale. Pana la urma, s-ar putea ajunge la o preluare completa a clubului de catre suporteri. Suporterii care sunt inscrisi in ”programul DDB” detin 10% din actiunile clubului si au anuntat ca sunt pregatiti sa mai achizitioneze inca 10%. Iar Negoita pune presiune pe suporteri tocmai pentru ca acestia sa ia cat mai mult din pachetul salarial al clubului, ca eventual, contributia acestuia la Dinamo sa fie din ce in ce mai mica in continuare. 

“Nici astazi nu au intrat banii, din pacate. Nu stiu cat dureaza. Am facut tot ce era de facut, inclusiv acel contract de garantie. Trebuie semnat pana pe 5 iunie. Ni s-a spus ca a durat mai mult decat se asteptau. Au trecut luni, marti, miercuri si banii nu au venit. Am avut ieri o intalnire cu suporterii, le-am spus despre ce e vorba, sa fie pregatiti. Ei stiau de aceste discutii, de negocieri, si le-am spus ca, in cazul in care acesti oameni nu realizeaza ce au promis, trebuie sa isi asume preluarea lui Dinamo. Cam aici suntem in acest moment.”, era declaratia lui Negoita pe 10 iunie, atunci cand preluarea lui Dinamo de catre un grup de spanioli a esuat. Replica suporterilor a fost urmatoarea: acestia sunt in stare sa cumpere pachetul majoritar de actiuni al clubului, insa il vor pentru 1 leu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *