Mauricio Pochettino ar urma sa semneze cu Bayern Munchen

Mauricio Pochettino a fost demis recent de la Tottneham Hotspur pentru rezultatele slabe pe care echipa le-a inregistrat in ultima perioada de la inceputul startului de sezon. In conditiile in care printre aceste rezultate putem sa numaram: 2-7 contra lui Bayern in Liga Campionilor (un fel de Mineraizo), 0-1 cu Newcastle United, 0-3 cu Brighton, 1-2 cu Leicester City (desi vulpile sunt locul 2 in campionat  in momentul de fata), 1-1 cu Everton si 1-1 cu Sheffield United, toate in Premier League. Intr-adevar, a fost un inceput de sezon nu slab, ci extrem de slab. Doar ca mi se pare ca situatia lui Pochettino una asemanatoare cu cea a lui Ranieri la Leicester. Atunci cand italianul a castigat campionatul cu vulipile in primul sezon, insa dupa a avut un inceput de campioant cat se poate de dezastruos. Evident, acest lucru s-a datorat faptului ca a pierdut vestiarul si, in cele din urma, sa fie demis din functie. Doar e evident ca nu poti sa castigi campionatul intr-un sezon si sa te afli in zona retrogradabila in urmatorul in conditiile in care ai acelasi lot de jucatori. Realistic vorbind, scenariul asta ar fi posibil doar in cazul in care toate celelalte echipe din campionat se intaresc mai mult, ceea ce ar fi absolut imposibil.

In cazul de fata, insa, vorbim despre un cu totul alt lucru. Pochettino avea 5 ani la Spurs. Iar sub conducerea lui, Tottenham s-a transformat intr-o echipa cu forta necesara sa se califice in UEFA Champions League sezon de sezon (pentru 4 ani consecutivi) si chiar a dus-o in finala Ligii Campionilor sezonul trecut, in acea finala cu Liverpool, probabil cea mai mare performanta europeana de pana acum a celor de la Spurs. Contributia argentinianului la Spurs in ultimii ani este una cat se poate de incontestabila. 

Oficialii celor de la Tottenham nu au stat mult pe ganduri si l-au inlocuit cu Jose Mourinho. O mutare surpriza si nu prea, avand in vedere faptul ca Specialul a petrecut un an in care nu a mai antrenat nici o echipa (si practic asta e ultima lui sansa sa demonstreze ca inca mai e un antrenor de top, insa depinde de rezultatele pe care o sa le inregistreze de acum incolo) Aparent, nici Pochettino nu se lasa mai prejos. Argentinianul urmeaza sa semneze cu Bayern Munchen. Care, la randul lor, l-au demis pe Niko Kovac, in urma unei serii de rezultate slabe care a culminat cu o infrangere de 1-5 impotriva celor de la Eintracht Frankfurt, o infrangere surpriza avand in vedere diferenta uriasa dintre cele doua echipe. Potrivit jurnalistilor de la Bild, Pochettino urmeaza sa devina noul antrenor al lui Bayern Munchen incepand cu sezonul viitor. Asta desi unii sustin ca ar urma sa preia echipa in iarna. In orice caz, pana semneaza Pochettino (daca semneaza), Hansi Flick va fi antrenorul interimar al echipei bavareze.

Bayern Munchen se afla pe locul 3 in Bundesliga, la 4 puncte distanta de ocupanta primului loc, Borussia Monchengladbach. In timp ce Tottenham Hotspur se afla pe locul 14 in Premier League, la cateva puncte de linia retrogradabila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *